10 September 2014 //
JC
eID schakel in elektronische rekeninginformatie
Boekhouders en fiduciaires worden héél vaak geconfronteerd met de maandelijkse terugkeer van papieren rekeningafschriften die ze dan moeten verwerken om de boekhouding voor hun klanten actueel te houden.

CodaBox heeft hiervoor al lange tijd een oplossing waarbij de elektronische rekeninginformatie (CODA-files) van de zelfstandige automatisch tot bij zijn boekhouder komt. De afgifte van die toelating aan de bankinstelling gebeurde tot voor kort op papier. Twikey en CodaBox werken samen om de goedkeuring door de bank volautomatisch te laten verlopen via de eID kaart.

Na een testperiode met Belfius en Bank Van Breda werd dit proces volledig geautomatiseerd en kunnen de accountants aangesloten bij CodaBox hun klanten de bancaire volmacht nu laten tekenen via elektronische identiteitskaart, zo stelt Dominique Adriansens, de oprichter van Twikey. Door de integratie met de banken zorgt Twikey voor een volautomatische aflevering en activering. CodaBox gebruikt voor dit proces het netwerk van Twikey dat reeds B2B domiciliëringsmandaten aflevert aan de banken en zo bedrijven een paar weken wachttijd bespaart voor een mandaat correct wordt verwerkt.

“Als volmachten elektronisch kunnen getekend worden dankzij een eID kaart, en de banken dit aanvaarden, dan betekent dit tijdswinst voor alle partijen”, zo juicht Martin Servais, CEO van CodaBox.

CodaBox verleent diensten aan boekhoudkantoren om dematerialisatie te realiseren en werkt samen met een aantal Belgische banken en boekhoudpakketten. Twikey levert diensten op het vlak van elektronische domiciliëringsmandaten of eMandates aan bedrijven die facturen innen via domiciliëringen.