7 Januari 2016 //
JC
Lancering mobiliteitsapp op autosalon via crowdfunding
Freeedrive en MyMicroInvest doen een publiciteitsstunt met een live crowdfunding voor een nieuwe app op het Autosalon. Met die app kunnen fleetmanagers bijvoorbeeld beletten dat chauffeurs al rijdend texten.

Met 23% van de ongevallen is texting een groter probleem dan alcohol geworden voor bestuurders, zo roept Freeedrive. Dit is te verklaren door het feit dat het ongeveer 3 seconden duurt om snel een email door te lezen, wat oevreen komt met 1,5 voetbalvelden tegen 120km/u voorbij te rijden. De responstijd van de bestuurder ligt dan 37% hoger, dus nog meer dan na de consumptie van 2 bieren (+13%). Op Europees vlak betekent deze problematiek meer dan 1,6 miljoen ongevallen, 500.000 gewonden en 6000 doden.

 

Op 15 januari organiseren MyMicroInvest en Freeedrive een “live crowdfunding”  om 18u00 in Paleis 5. Op die manier kunnen privé-investeerders naast professionele investeerders in Freeedrive beleggen.

 

Freeedrive biedt fleetmanagers een abonnement op een dienst om hun voertuigen, inzittenden en andere weggebruikers te beveiligen. Bovendien kan een vloot van 100 voertuigen hierdoor gemakkelijk 25.000€ aan verzekeringskosten besparen. Dit is te danken aan een reeks te voorkomen franchises en het aanwenden van een lichter risicoprofiel.

 

De applicatie wordt automatisch geactiveerd wanneer de smartphone zich met de bluetooth van de wagen verbindt. Die vermijdt dan storende meldingen en het gebruik van niet toegelaten applicaties. Die toelatingen worden centraal door de fleet manager bepaald. Een algoritme zorgt ervoor de bestuurder aan veilig rijden te herinneren en zorgt voor activiteitsrapporten.