7 Februari 2018 //
Geert Degrande
StoryMe laat zich betalen in bitcoins
Lorenzo Bown: “Het is onmogelijk dat cryptomunten geen toekomst hebben”

De Gentse startup StoryMe verraste recent met de melding dat het bedrijf betalingen aanvaardt in de cryptomunten bitcoin en ethereum. CEO Lorenzo Bown en CFO Martin Bown benadrukken dat een bijkomende service is aan de klanten, waardoor het bedrijf zich nog nadrukkelijker kan profileren als organisatie die de klant aan het stuur laat zitten. “Maar het is vooral”, zo zeggen ze, “ook een manier om de cashflow te versterken.”
StoryMe is gespecialiseerd in animatiefilmpjes en videomarketing. Het heeft kantoren in Gent, Brussel, Londen en Sofia,

 

Veel vraag

Met name in de Verenigde Staten waar StoryMe  en in Groot-Brittannië kreeg StoryMe steeds meer de vraag of betaling in cryptomunten mogelijk was. “We hebben een en ander onderzocht”, zegt Lorenzo Bown, “en we zijn tot de vaststelling gekomen dat het geven van die mogelijkheid aan klanten eigenlijk alleen maar voordelen biedt. Ik ben ervan overtuigd dat cryptomunten in de toekomst in handelsrelaties gemeengoed gaan worden. De blockchaintechnologie erachter zorgt voor een echte disruptie van het klassieke betalingsverkeer. Bij betalingen in de cryptomunten staat het geld twee minuten nadien op onze rekeningen, terwijl de periode van het wachten op ons geld bij klassieke betalingen lang kan aanslepen. Ik verwacht niet dat klassieke betalingen helemaal gaan verdwijnen, maar de twee systemen kunnen perfect parallel naast elkaar leven. En bij onze Britse en Amerikaanse klanten zitten veel hightechbedrijven die nu al vaak met bitcoin en ethereum werken, onder meer om hun freelancers te betalen. Zij vinden het echt al de normaalste zaak van de wereld om met cryptomunten te werken. Die trend is volgens mij onomkeerbaar. Dat wij daarin nu een pionier zijn, is mooi meegenomen.”

Geen speculatie

Omdat de koersvolatiliteit en de speculatie met cryptomunten veel aandacht krijgt, lijkt het toelaten van betalingen erin op het eerste gezicht misschien ook riskant. “Maar dat is echt niet het geval”, onderstreept Martin Bown. “We hanteren onze gewone tarieven. Is de koers van de bitcoin op de dag van de betaling laag, dan betalen de klanten meer bitcoins, is hij hoog dan betalen ze er minder. Wij zetten hun betalingen meteen weer om in dollar, pond of euro. We doen dus op geen enkele manier aan speculatie. De dienstverlening aan de klanten én het feit dat de sneller betalingen onze cashflow versterken zijn alleen maar voordelen.