22 November 2018
CFO Conferenz 2018 - Adaptive Finance
De turbo op het transformatievermogen van de organisatie: 22 - 23 November

Vandaag zijn veel organisaties actief in een omgeving die niet alleen complex is, maar ook nog eens erg dynamisch. Wat vandaag waar is, kan morgen achterhaald zijn. Succesvolle organisaties verwerken permanent relevante signalen om zich snel aan te passen.

 

 

De rol van de financiële afdeling is daarin dikwijls cruciaal. Ze blijft verantwoordelijk voor regelgeving en transactionele efficiëntie, maar dankzij moderne technologie kan dat een stuk efficiënter.

Ondertussen verlegt ze ook grenzen qua rapportering, die een stuk dynamischer en proactiever wordt.

Daardoor wint de rol van adviesverstrekker aan business en directie aan belang.

 

We zien dus een transformatie op drie aspecten: technologie, talent en de rol van de finance afdeling.

 

  • Technologie:

Dankzij cloudtechnologie, AI en analytics zijn systemen sneller, accurater en actueler. Nu wordt het mogelijk om actuele data te gebruiken tijdens het verwerken van cijfers en om snel trends te signaleren.

 

  • De Rol van Finance

De financiële afdeling kan haar rol als businesspartner een stuk dynamischer gaan invullen. Gisteren spendeerde je misschien vier dagen aan reconciliatie van spreadsheets en één dag aan interactie met de operationele collega’s. Morgen kan die verhouding omgekeerd zijn.

 

  • Talent & Leiderschap

De klassieke medewerker op de afdeling is analytisch en gericht op zorgvuldig en plichtsgetrouw de regels toepassen. De medewerker op de nieuwe afdeling kijkt niet enkel door een cijferbril, maar ook door een ondernemersbril, op zoek naar opportuniteiten. Dat is iets heel anders dan rapporteren.

 

 

De Conferenz

Onze Conferenz is een tweedaagse bijeenkomst in het najaar op een inspirerende, maar nabije locatie. Dit jaar wordt de Conferenz in het gezellige Cadzand (NL) gehouden.

 

We denken er na over thema’s die een impact hebben op finance, maar dikwijls wat breder gaan dan het vakgebied. We doen dat in het gezelschap van inspirerende collega’s, experten en mensen met ideeën uit andere omgevingen (filosofie, cultuur, politiek …). 

 

 

SPREKERS


Edward Schiettecatte: Technologie, ondernemerschap en mentale veerkracht

Dit verhaal illustreert treffend hoe grensverleggend een combinatie van ondernemerschap, technologie en mentale veerkracht kunnen zijn. Het begon bij een onwrikbaar vertrouwen in een toekomst, ook waar de uitdagingen groot zijn. Deze getuigenis zal u gelukkig stemmen, weerbaarder voor tegenslagen en dankbaarder voor uw kansen en talenten. Instrumenteel hierbij is TRAINM, een outpatient neuro-rehabilitatiekliniek voor mensen met neurologische en orthopedische beperkingen. De kliniek biedt robot-ondersteunde therapieën, gecombineerd met niet-invasieve technologieën zoals neuromodulatie, virtuele realiteit, neurogaming, artificiële intelligentie en brein computer interface.

 

Over Edward Schiettecatte

Edward is medestichter en Partner van Minos Capital, een investeringsmaatschappij met focus op early-stage FinTech. Daarvoor was hij Partner bij Oraxys Private Equity. Hij werkte ook ruim twaalf jaar in investeringsbanken in New York en Parijs, met o.m. leidinggevende posities bij Merrill Lynch & Co., Rothschild and Jefferies & Co.

Edward haalde een Masters in Finance aan de Solvay Business School (Vrije Universiteit Brussel) en een graad van Juris Doctor aan Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

Lees meer over hem via deze link.

 

 

Bruno Thollebeke en Kenneth Claeyssens: Robotic Process Automation in an SSC-environment

Bruno en Kenneth lichten toe hoe de financiële afdeling robotic process automation hanteert om repetitieve  taken te laten uitvoeren door een bot. De medewerkers krijgen daardoor meer tijd voor opdrachten waar ze meer toegevoegde waarde kunnen creëren. Hij heeft intussen al een hele tijd ervaring met de implementatie van verschillende systemen en processen en kan intussen ook sterke resultaten voorleggen.

 

Bruno Thollebeke

CFO voor Randstad Group Belux

 

Kenneth Claeyssens

Finance Manager bij Randstad Group Belgium

 

 

SPONSORS

   

 

   

 

   

 

 

 

Questions?

Do you want to sponsor this event? Or do you have any questions regarding subscriptions?

Contact Kira Dhanijns: