8 November 2018
FDseminar Leadership & Talent - 8 november
Hoe lever je als organisatie toegevoegde waarde met behulp van goed leiderschap en talentontwikkeling? Ontdek het tijdens het FDseminar Leadership & Talent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op alle financiële afdelingen horen we dezelfde klacht dat het moeilijk is om de juiste profielen te vinden en te houden. In een snel wijzigende context moeten financiële medewerkers zich flexibel opstellen om aan de slag te blijven. Tegelijk stellen ze ook hoge eisen aan hun leidinggevenden.  

 

 

 

Jan Mouton, Leadership Expert & Management Consultant bij Acerta Consult

 

 

Baas op afroep

Uit een recente werknemersbevraging van Acerta blijkt dat werknemers enerzijds zelf wil bepalen hoe ze doelstelllingen willen halen, maar anderzijds ook heel veeleisend zijn over de competenties waar een leidinggevende over moet beschikken. Het geven van feedback, coachen optreden en communicatie staan daarin centraal. De leidinggevende wordt zo een baas op afroep, stelt Jan Mouton, doorwinterd expert over leiderschap bij Acerta Consult.  Hij heeft jarenlang ervaring als manager én als procesbegeleider, trainer van directieteams én coach van individuele managers over hun leiderschap. 

 

 

 

Katleen Clappaert, Director Finance & HR bij Partena Professional

 

Een nieuwe coachingaanpak

Partena Professional werkt aan nieuwe organisatie met een moderne managementstijl. Katleen Clappaert komt getuigen over de eerste resultaten van die nieuwe aanpak. "Door de jaren is er een hiërarchische structuur ontstaan met een middenlaag die we op termijn in omvang willen verminderen. Op die manier moet een cultuur van samenwerking en uitwisseling ontstaan. Tegelijk komt er ruimte voor ondernemerschap waarin elk team autonome beslissingen kan nemen in functie van de eigen klanten. Dat vraagt om een moderne vorm van leiderschap."

 

 

 

 Jan Laurijssen, Senior Managing Consultant bij SD Worx Consulting

 

Leidinggeven is een teamsport

Het mag ons niet verbazen dat in een VUCA-wereld ook traditioneel leadership op de proef wordt gesteld. Leidinggeven is niet meer wat het geweest is. Onderzoek van Katrien Fransen (KUleuven)  en ook Koen Marichal (AMS) toont ook aan dat de formele leider niet noodzakelijk het leiderschap krijgt toebedeeld van zijn ploeg of toch niet alle aspecten van leiderschap. Het onderscheiden van verschillende leiderschapsrollen biedt mogelijkheden om te onderzoeken wie in het team een rol best opneemt op basis van de feedback van collega’s en te werken aan performante en veerkrachtige teams. Dit betekent overigens niet dat de formele leider verdwijnt, integendeel. Tijdens deze lezing onderzoeken we samen met u wat we weten over shared leadership, hoe het kan werken en of het iets voor u en uw organisatie zou kunnen betekenen.

 

Jan Laurijssen is als Sr. Managing Consultant actief binnen SD Worx Consulting. Hij begeleidt organisaties in verandering, teams die zichzelf moeten heruitvinden en leidinggevenden die op zoek zijn naar handvaten om hun team te leiden. Hij werkt voor private, publieke en non-profit organisaties.

 

 

 

Francis Costenoble, CFO van Carrefour België

De CFO als coach

Indien je verwacht van je medewerkers dat zij creativiteit en verantwoordelijkheid tonen, dan mag je dat niet ondergraven met een autoritaire stijl. Ik moet me opstellen als een coach die de projecten vanop afstand bekijkt. Ik zal eerder vragen of iemand iets nodig heeft en of ik kan helpen. Veel gebeurt door zelfsturing. Dat klinkt misschien soft, maar is het niet. Die manier van werken vraagt van iedereen inbreng en voorstellen om vooruitgang te boeken."

 

 

 

 

 

 

Locatie:

BluePoint Antwerpen

Filip Williotstraat 9

2600 Berchem

 

Programma

16u00-17u00: Welkomstkoffie

17u00-17u40: Jan Mouton

17u40-18u20: Katleen Clappaert

18u20-18u40: Koffiepauze

18u40-19u20: Jan Laurijssen

19u20-20u00: Francis Costenoble 

20u00-21u30: Walking dinner

 

 

Toegangsprijzen

 

 Abonnee

 Geen abonnee

 Finance (niet commercieel)

 € 200,00

 € 235,00

 Finance (commercieel)

 € 275,00

 € 310,00

 

Vragen?

Fran Van Buggenhout, Marketing & Communication Officer FDMagazine, helpt u graag verder.

U kan Fran bereiken via :

Met dank aan